Verdens prematurdag

Idag er det Verdens Prematur dag. 💜

Gratulerer til alle oss som har fått premature barn. Med barn født før den 37. uken av svangerskapet var kommet.

Og gratulerer til alle barn som ble født for tidlig. De små barna som kjemper sin kamp for å overleve. For alle oss foreldre som møtte foreldrerollen annerledes, som aldri fikk barnet opp til brystet, et barn som i stedet ble kjørt av gårde til undersøkelse og livshjelp. Til barna våre som havnet i kuvøse og åpen kuvøse, på et rom hvor lyset var dempet og lyden som gikk igjen var alarmene til de små som stadig sluttet å puste alene. 

Gratulerer til barna våre som lå med slanger i nese, munn og med målere på kroppen. Som gjør foreldrene til å holde pusten og sprette opp hver gang pulsen stopper opp. De små søte nurkene nesten uten kraft til å gråte, uten styrke til å ammes. Men kraft nok til å vokse for hver dag, gjøre seg sterke nok til å takle verden alene. 

Gratulerer til alle foreldre som holder ut i uker på sykehus med oppturer og nedturer, bekymringer og gleder.

Takk til alle fantastiske personale på drammensykehus/ Nyfødt intensiv. Dere er fantastiske på hver deres måte alle sammen. 

Hvert eneste år så blir det født 500 000 barn for tidlig i Europa. Vi er veldig heldige i Norge, som har et så bra helsevesen som gjør at de fleste barna som blir født for tidlig får et liv!