Rødbeteshot for fridykking og kondisjonstrening

Rødbetshot med ingefær er ikke bare dødsgodt, men pågrunn av sitt høyt innhold av nitrat i rødbeter kan det virke prestasjonsfremmende ved at det forlenger tiden til utmattelse. Ved at det øker produksjonen av røde blodlegemer som øker hastigheten på oksygenopptak til musklene. Dette er derfor den ultimate pre-løpsshotten, eller predykkeshotten, spør du meg.

Dessuten inneholder rødbeter en rekke B-vitaminer, kalium, jern og folat. Kalium er sammen med blant annet natrium viktig for elektrolyttbalansen i kroppen. Folat er en av mange næringsstoffer (sammen med jern, kobber, vitamin b12 og vitamin b6) som må til for å skape flere røde blodceller. Og det vil vi ha mere av! De røde blodcellene sørger for å frakte oksygen hurtigere fra lungene og rundt omkring i kroppen til musklene. På sikt så vil det også hjelpe med at musklene ikke stivner like mye til ved restitusjon.

200 gram rå rødbete, skrellt

40 gram ingefær

100 gram sitron (uten skall)

En kvast persille

Kutt røbetene og ingefæren opp i passende biter og kjør det sammen med sitron og perille gjennom en råjuicepresse/ juiceblender.

Dette blir ca. 6 Shotter!